Xiaomi

Facebook’un ‘tehlikeli kişi ve kuruluşlar’ listesi sızdırıldı

The Intercept tarafından yayınlanan listede, suçlular, nefret grupları ve terör örgütleri de dahil olmak üzere 4.000'den fazla kişi ve grup yer alıyor.

Facebook, beyaz üstünlükçüler, militarize toplumsal hareketler ve sözde teröristler de dahil olmak üzere şirketin tehlikeli gördüğü 4.000’den fazla kişiyi ve grubu yasaklıyor. Salı günü Intercept, Facebook’un platformunda izin vermediği tehlikeli kişi ve kuruluşların sızdırılmış bir listesini yayınladı ve sosyal ağın çevrimdışı şiddete yol açabilecek içeriği nasıl yönettiğine dair bir fikir verdi.

Listenin yarısından fazlası, ağırlıklı olarak Orta Doğu, Güney Asyalı ve Müslüman olduğu iddia edilen yabancı teröristlerden oluşuyor. Uzmanlar The Intercept’e, listenin yanı sıra Facebook’un politikasının, şirketin marjinal gruplara daha sert kısıtlamalar getirdiğini öne sürdüğünü söyledi.

Facebook, şirketin içerikle ilgili olarak alacağı yaptırım türünü belirten üç katmanlı bir sisteme sahiptir. Terörist gruplar, nefret grupları ve suç örgütleri en kısıtlayıcı seviye olan Tier 1’in bir parçasıdır. En az kısıtlayıcı seviye olan Tier 3, The Intercept’in “çoğunlukla sağcı Amerikan hükümet karşıtı milisleri” dediği militarize sosyal hareketleri içerir. neredeyse tamamen beyaz.”

Facebook’un terörle mücadele ve tehlikeli örgütlerden sorumlu politika direktörü Brian Fishman, bir dizi tweet’te The Intercept tarafından yayınlanan liste versiyonunun kapsamlı olmadığını söyledi. Listenin sürekli güncellendiğini söyledi.

“Tehlikeli Kuruluşları küresel olarak tanımlamak ve tanımlamak son derece zordur. Herkesin üzerinde uzlaştığı kesin ve hızlı tanımlar yoktur” dedi. Fishman ayrıca, İslam Devleti grubu ve El Kaide gibi terör örgütlerinin, belirli bir bölgedeki varlıkların sayısını çarpıtarak, birçoğunun “uygulamayı kolaylaştırmak” için ayrı girişler olarak listelenen yüzlerce bireysel varlığı olduğuna dikkat çekti. Tier 1 listesinin 250’den fazla beyaz üstünlükçü örgütü içerdiğini söyledi.

Facebook, tehlikeli kişi ve kuruluşlara karşı politikası konusunda daha şeffaf olması yönünde baskıyla karşı karşıya kaldı. Ocak ayında, sosyal ağın içerik denetlemesini incelemekle görevli gözetim kurulu, şirketin bu politikayı ihlal ettiğini söylediği bir gönderiyi kaldırma kararını bozdu ve “kuralların kullanıcılar için yeterince netleştirilmediğini” belirtti. Kurul ayrıca, Facebook’un tehlikeli kuruluşlar ve bireyler listesini veya örneklerini yayınlamasını tavsiye etti.

Fishman, Facebook’un “yasal riski sınırlamak, güvenlik risklerini sınırlamak ve grupların kuralları aşma fırsatlarını en aza indirmek için” listeyi paylaşmadığını, ancak politikayı iyileştirmeye çalıştığını söyledi.

Tercih Edilenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu