AndroidAndroid HaberTelefonXiaomi

Xiaomi 12 Pro Tam İnceleme: En sorunsuz ve en kararlı Xiaomi telefonu mu?

Bu yılki Xiaomi 12 serisi geçen yıldan farklı. Xiaomi 12, küçük bir ekran amiral gemisi haline gelirken, Xiaomi 12 Pro , Mi 11’in yükseltilmiş bir versiyonuna benziyor . Görünümde de yeni bir değişiklik var. Lei Jun demesine rağmen: iPhone ile tamamen rekabet etmek istiyoruz. ama Xiaomi Civi ile Xiaomi 12 Pro’ya benziyor, tüketicilerin gerçekten satın almak için 700 dolardan fazla harcama yapmasını sağlayabilir mi?

Xiaomi 12 Pro İnceleme: Tasarım

Mi 11’den hiçbir farkı yok. Xiaomi logo alanı daha sade hale geldi. Dikdörtgen lens modülü, büyük bir daire ve birkaç küçük daire ile Xiaomi Civi’ye benzer . Ancak tasarıma birkaç satırın eklenmesi, lens modülüne daha düzenli bir his veriyor.

Yeni renk şeması daha canlandırıcı görünüyor, ancak genel tasarım gerçekten Mi 11 kadar kişiliğe sahip değil. Xiaomi 12 Pro’nun çirkin olduğunu söylemek istemiyorum, aslında oldukça güzel. Sadece Xiaomi’nin en son amiral gemisi olduğunu söylemeyi kolaylaştıran türden bir tanıma sahip değil. Xiaomi 12 Pro, geliştirilmiş bir çerçeve tasarımına sahiptir. Daha yuvarlak çerçeve ve arka eğrilik ve ayrıca daha küçük boyut nedeniyle, tutması harika bir duygu. NFC, IR blaster ve X ekseni lineer motor da eksik değil. İyi görünen, elde iyi hissettiren ve özelliklerle dolu olan Xiaomi 12 Pro’nun tasarım açısından yeterince başarılı olduğunu düşünüyorum.

Xiaomi 12 Pro İncelemesi: Ekran

Mi 11’in çok iyi bir ekranla geldiğini hepimiz biliyoruz. Xiaomi 12 Pro’nun ekranı bunun üzerine yükseltildi. Yalnızca 1440P çözünürlüğü ve 120Hz yenileme hızını korumakla kalmaz, aynı zamanda Samsung’un E5 malzemesini kullanır. Ayrıca, Micro-Lens teknolojisi, Xiaomi 12 Pro’nun daha fazla güç tasarrufu yapmasını sağlar. Verimlilikten bahsetmişken, Mi 12 Pro’nun başka bir numarası daha var: ikinci nesil LTPO teknolojisi.

3.000 mAh iPhone 13 Pro’nun ProMotion teknolojisi sayesinde inanılmaz pil ömrüne ulaştığını hepimiz biliyoruz. Ve bu ikinci nesil LTPO, Xiaomi 12 Pro’nun ekran yenileme hızının 1 ile 120 Hz arasında uyarlanabilir bir şekilde değişmesine izin veren ProMotion’a benzer. Örneğin ekranı kaydırırsam kaydırma hızı ile farklı bir yenileme hızına geçebildiğini görebiliyorum. Xiaomi olmayan birçok uygulamada, kaydırma hızı ile yenileme hızını değiştiremeseniz de, durduğunuzda 10Hz’e geri dönebilirsiniz. video izlemek, videonuza bağlı olarak 30 veya 60Hz’e geçebilir ve e-kitap okurken teorik olarak 1Hz’e kadar inebilirsiniz.

Ama aslında Xiaomi yerinde optimize edilmemiş gibi görünüyor, tekrarlanan testler 1Hz’e ulaşamadı. Otomatik yenileme hızını özel 120Hz olarak değiştirmek için ayarlara gitmenizi öneririm. Çünkü Twitter gibi bazı APP sistemleri 90Hz veya 60Hz’de kilitlenecek ve en yüksek yenileme hızını elde etmek için özel 120Hz’i açacaktır. Ve ekran durduğunda hala 10Hz’e düşüyor.

OPPO Find X3 gibi birinci nesil LTPO’nun neden bu kadar güç verimli hissetmediğini kafanız karışmış olabilir? Çünkü birinci nesil ne yaparsanız yapın iki viteste sadece 60Hz ve 120Hz kullanabiliyor. Ve ikinci neslin altı vitesi var.

Ayrıca telefon ultra ince parmak izi tanıma modülü kullandığı için parmak izi tanıma alanı da oldukça uygun bir konumda. Ekran camı da Corning Gorilla Victus’tan yapılmıştır. 2022 yeni başlamış olsa da bu ekranın bu yılın en güçlü ekranlarından biri olacağına söz verebiliriz.

Xiaomi 12 Pro İncelemesi: Performans ve Oyun

Snapdragon 8 Gen 1’in bu yıl nasıl performans gösterdiğini hepimiz çok iyi bilmeliyiz. Peki Xiaomi bu ateş ejderhasını evcilleştirebilir mi? Şikayet etmeliyim, bu sefer Xiaomi, Geliştirici seçeneklerine Hız modu seçeneği ekledi. Oyunu en yüksek kalitede performansla tam güçte oynamak istiyorsanız bu seçeneği açmanız gerekiyor. Ardından Performans modunu açın ve ardından Yüksek kaliteyi açmak için oyun moduna gidin.

Antutu Bench puanları bir milyona yakın, 3DMARK 9840, Geekbench 5 tek çekirdekli 1154, çok çekirdekli 3535.

3DMARK Stres Testini ne kadar test etmek istesek de, hem Performans modu hem de Hız modu kapalıyken bile Xiaomi 12 Pro, oda sıcaklığı 21 santigrat derece olan bir iç ortamda testi tamamlayamadı. Bu noktada vücut ısısı 52 santigrat derece civarındaydı. Bu, Xiaomi’nin bu çipin ısısını bastıramadığı ve sıcaklık kontrolünün çok sıkı olduğu anlamına geliyor.

Oyun testi söz konusu olduğunda (detaylı oyun testi için video incelememize bakın), PUBG HDR Graphics Extreme kare hızı 60 fps’de tutulabilir. frekans azalması yok ve telefon çok sıcak değil. Brightridge davası daha ilginç.

Tam güç çıkışı, bir dakika sonra 50 fps’de ve ardından 4 dakika sonra 40 fps’de kilitlendi. Xiaomi 12 Pro, testin ikinci yarısında durmadı ve 40 ila 25 fps arasında gidip geldi. Daha kötü ısı dağılımına sahip Edge X30 ile karşılaştırıldığında, performans çıkışı aslında daha zayıf. Ancak sıcaklık, Edge X30 kadar korkunç derecede yüksek değil.

Ortalama güç yalnızca 7.6w, bu da hem Edge x30 hem de Mi 11’den daha düşük. Xiaomi’nin Genshin Impact için zamanlama stratejisi Motorola’nınkinden tamamen farklı. Motorola en yüksek frekansı kullanma ve frekansı düşürmeden önce aşırı ısınmasını bekleme eğilimindedir. 12 Pro, daha uzun süre daha yüksek kare hızında olabilmenizi sağlamak için sıcaklığı 45 santigrat derece civarında tutmaktır.

Şahsen Xiaomi’nin oyun stratejisini daha çok seviyorum. En azından ellerim çok daha iyi hissedecek. Sonuç olarak, özellikle geçen yılki Mi 11’e göre çok büyük bir gelişme olduğu için Xiaomi 12 Pro’nun oyun performansını kabul edilebilir buluyoruz.

Xiaomi 12 Pro İncelemesi: Kameralar

Xiaomi 12 Pro artık ana kamerası için Samsung sensörünü kullanmıyor, ancak Sony’nin en yeni 50MP IMX707 sensörüne geri dönüyor.

Ana Kamera 

Bu sefer 12 Pro, önceki ayar stilinden bir değişiklik, renkler daha yoğun ve kontrast öncekinden daha yüksek. Ve diğer markalar gibi, bileme algoritması geliştirildi. Evet, Xiaomi sonunda kullanıcıyı renk konusunda memnun etmeyi öğrendi. Fotoğraflar nihayet çok mülayim değil. Gece performansı çoğu zaman Mi 11 Ultra’ya benziyor. Ana gelişme renk reprodüksiyonunda. Ortam karanlıksa, Mi 11 Ultra fotoğrafları yeşilimsi olurken, Xiaomi 12 Pro olmaz. Ve Gece Görüşü modu algoritması büyük ölçüde iyileştirildi. Gece modu bekleme süresi büyük ölçüde azaltıldı ve faydası, fotoğrafların bulanıklaşmamasıdır. Bir Mi 11 Ultra fotoğrafını yakınlaştırırsanız, 5 saniyelik gece modunun fotoğrafın bulanıklaşmasına neden olduğunu göreceksiniz.Otomatik moda geri dönmek de gece görüşü algoritmasını tetikleyecektir. Xiaomi 12 Pro, gece görüş modu açıkken bile yaklaşık iki saniye bekleme süresine sahip, bu yüzden fotoğraflar çok net. Tabii ki, pozlama süresi daha kısa olduğu için Mi 11 Ultra kadar parlak değil.

Ultra Geniş Kamera

Xiaomi 12 Pro’nun Ultra geniş kamerası ve 2x telefoto kamera sensörlerinin her ikisi de 50MP JN1’dir. Ultra geniş görüş alanı Mi 11 Ultra kadar geniş olmasa da dinamik aralık daha iyi ve mor saçak sorunu ve kenar görüntü kalitesi donanım tarafından iyileştirildi. Ultra geniş açı da çoğu zaman ana kamera ile aynı performansı sergiliyor. Otomatik mod, geceleri Mi 11 Ultra ile aynı performansı gösterir. Fark esas olarak gece modunun algoritmasındadır. Xiaomi 12 Pro’nun gece modunun gerçekten de otomatik moddan biraz daha parlak olduğunu görebilirsiniz, Mi 11 Ultra’da ise herhangi bir değişiklik yok gibi görünüyor.

2X Telefoto

2x telefoto lens düşündüğüm kadar etkileyici değil. Mi 11 Ultra, kırpma için ana kamerayı kullansa bile görüntü kalitesi performansı, Xiaomi 12 Pro’nun 2x optik telefoto lensinden daha iyi. Vurgu kontrolü, gürültü kontrolü Mi 11 Ultra kadar iyi değil. Ancak HDR başarıyla tetiklenirse dinamik aralık yine de daha iyidir. Geceleri, Xiao 12 Pro, otomatik modda iyi performans gösterdi ve her iki telefon da benzer şekilde performans gösterdi. Ancak bir kez gece modu açıldığında, ikisi de kötü performans gösterir. Mi 11 Ultra zayıf bir algoritmaya sahipken, Xiaomi 12 Pro, OIS olmaması nedeniyle kolayca bulanıklaşıyor.

Xiaomi 12 Pro, kamera deneyimini optimize etmek için harika bir iş çıkardı. Örneğin, biri veya bir köpek veya kedi kameranın önünde belirirse odağı otomatik olarak yakalayacak olan yeni Odak izleme özelliği. Bu, çocukları ve evcil hayvanları olan birçok kullanıcı için iyi bir haber. Deklanşör gecikmesinin optimizasyonu da vardır. Deklanşör hızına artık aynı seviyede olmayan Mi 11 Ultra ile kıyaslayarak bakabilirsiniz. Ayrıca artık doğrudan kameraya atlamak yerine lensler arasında geçiş yaparken bir animasyon var. Bu fotoğraftaki gibi stabilite de iyileştirildi. Mi 11 Ultra, aşırı pozlanmış üç fotoğraf çekerken, Xiaomi 12 Pro böyle bir hatayla karşılaşmadı.

Genel olarak, Xiaomi 12 Pro birçok açıdan Mi 11 Ultra’yı geride bıraktı ve iyi fotoğraf deneyimi ve fiyat farkı göz önüne alındığında, Xiaomi 12 Pro’nun fotoğraf sistemi zaten ilk etapta Mi 11 Ultra ile bağlantılı.

Video performansı, yüksek kontrast oranıyla fotoğraf performansına nispeten benzer. Her üç lens de 4k 60fps video çekebilir. Ayrıca 4k 30fps video kaydederken üç lens arasında serbestçe geçiş yapabilirsiniz. Xiaomi 12 Pro’nun dinamik aralığının Mi 11 Ultra’nınki kadar iyi olmadığını ve yeşil rengin çok yoğun ve Mi 11 Ultra’nınki kadar doğal olmadığını görebilirsiniz. Genel olarak Xiaomi 12 Pro’nun video kayıt seviyesi de üst düzey ve Mi 11 Ultra ile arasında pek bir fark yok.

Duyduğunuzda inanmayabilirsiniz ama Xiaomi 12 Pro aslında dört üniteli hoparlörlerle geliyor. İki düşük frekans birimi ve iki yüksek frekans birimi, hem vokallerin hem de enstrümanların iyi ayrılmasını sağlar. Ne yazık ki, konuşmacılar garip bir konumda. Biri üstte, diğeri altta, yani telefonu nasıl tutarsanız tutun, birini her zaman engellersiniz. Bunun dışında, hoparlör performansı muhtemelen şimdiye kadar kullandığım en iyi performanslardan biri.

Xiaomi 12 Pro İncelemesi: Şarj Etme

Bu kez Xiaomi, Surge P1 yongasını piyasaya sürdü ve ilk kez Xiaomi 12 Pro ile donatıldı. Bu, telefonun tek bir hücre ile 120W şarj yapmasını sağlayan bir şarj çipidir. Daha önce 120W şarj sadece çift cep telefonlarında olabiliyordu, bu nedenle 120W şarjlı telefonların pil kapasitesi 4500mAh’ı geçemiyordu. 4600mAh Xiaomi 12 Pro, şarj konusunda Xiaomi’nin oyunun önünde olduğunu kanıtlıyor. Kablosuz şarj nedense sadece 50w yapabiliyor, daha detaylı bilgi için MIX 4 İncelememizi izleyebilirsiniz. Tabii ki Xiaomi, 120W şarj cihazlarının pahalı olduğunu biliyor, bu yüzden kutuya dahil edilmiş durumdalar.

Gerçek şarj hızı çizgi grafikte gösterilir. %37’ye 5 dakika ve dolmaya 19 dakika. Çift hücreli MIX4’ten biraz daha yavaş olmasına rağmen, aynı zamanda çok hızlı. Pil ömrü testinde, yarım saatlik 1080P çevrimiçi video ve Tiktok, gücün %6 ve %5’ini tüketti. Üç oyunun güç tüketimi de çok yüksek görünüyor. Söylemek istediğim ilk şey, üç oyunun da Performans modunda ve Hız modunda olduğu. İkincisi, 1440p 120Hz ekran, gerçekten iyi ama aynı zamanda çok güç tüketiyor. Dahası, belki LTPO’nun fazla güç tasarrufu sağlamadığını düşünebilirsiniz, ancak bu tek bir sahnede yapılan bir testtir ve yenileme hızı sabittir. Dolayısıyla LTPO’nun güç tasarrufu etkisi testimize yansıtılamaz. Gerçek kullanım kesinlikle geçen yıldan daha fazla güç tasarrufu sağlayabilen Mi 11 serisidir.

Son olarak MIUI 13’ten bahsedelim. Dürüst olmak gerekirse MIUI 12.5’ten pek bir farkı yok. Çünkü kararlılık optimizasyonunu yapmak için esas olarak MIUI 12.5’e dayanmaktadır. Evet, çok daha az buggy ve laggy oldu. Her türlü animasyon artık kare düşürmüyor. Masaüstüne bazı widget’lar da eklendi, böylece masaüstü çok sıkıcı hale gelmesin. Yeni özellik, içeriğinizi Xiaomi cihazlarında yayınlamanıza izin verebilir. Ama henüz güncellenmemiş. Yeni sistemin gerçekten gösterecek pek bir şeyi yok, bu yüzden onu kullanmak için MIUI 12.8 olarak düşünebilirsiniz.

Bu yılki Xiaomi 12 Pro daha kararlı hale geldi. Mi 11 Pro’ya kıyasla daha az 400 mAh pil, ana kamera için daha küçük sensör boyutu ve kablosuz şarj için daha az güç gibi bazı alanlar geri adım atmış olsa da. Ama tecrübesi gelişti. Bu yıl Xiaomi, kağıt özelliklerinin iyi bir telefon deneyimi anlamına gelmediğini fark etti. Yalnızca iyi bir optimizasyon tüketicileri memnun edebilir. Bu, tüketicilerin istediği telefon, pürüzsüz, güzel görünümlü ve aynı zamanda kullanımı kolay bir Xiaomi amiral gemisi telefonu.

Kaynak
GizmoChina

Tercih Edilenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu