OnePlus 9RT Tam İnceleme: Mükemmel kamera ve fiyat dengesi
OnePlus’ın yılın ikinci yarısındaki ilk telefonunun OnePlus 9T olacağını düşündük, ancak OnePlus 9RT olduğu ortaya çıktı.
Evet, OnePlus 9R’nin piyasaya sürülmesinden bu yana sadece altı ay geçti ve OnePlus, yükseltilmiş bir sürümü tanıtmak için acele ediyor.
OnePlus tam olarak neden bu telefonu piyasaya sürüyor ? Belki cevabı telefondan alabiliriz.
OnePlus 9RT İncelemesi: Tasarım
OnePlus 9R’nin yükseltilmiş bir versiyonu olduğu söylense de, OnePlus 9RT daha çok OnePlus 9’un ikizi gibi. Üçünün de neredeyse aynı görünümü, OnePlus tasarımının sürekliliğini yansıtıyor, ancak kaçınılmaz olarak eksik gibi hissettiriyor. yenilik. Bu gümüş 9RT, seramik sırlı bir malzemeye benziyor ve kolayca parmak izi almıyor.
Yeni süreç, bu gümüşü 9RT’nin üç rengi arasında favorim yapıyor ve OnePlus’ın vurguladığı telefonun hissi OnePlus 9RT’de harika. Yuvarlatılmış çerçeve ve arka kapak çok sıkıdır ve 200 g’dan daha az ağırlık mükemmel bir deneyim sunar.
NFC ve stereo çift hoparlör gibi özellikler de eksik değil. OnePlus 9RT’nin tasarımını tek bir cümleyle özetleyebilseydim, şöyle olurdu: Sıradan görünüyor, ancak kullanımı rahat.
Ekranın özellikleri de OnePlus 9R’ye kıyasla biraz değişti. Boyut büyüdü, bu nedenle ÜFE aynı çözünürlükte biraz daha düşük. Bu sefer 9RT, bazı yazı tiplerinin netliğini teorik olarak artıran yazı tiplerinin alt piksel oluşturmasını ekler. Dezavantajı, yazı tiplerinin kenarlarında renkli çizgiler olabilmesidir.
Ancak yakınlaştırdıktan sonra bile büyük bir fark göremiyorsunuz ve günlük kullanım üzerindeki etkisi göz ardı edilemez. En büyük fark, OnePlus 9RT’nin ekranının artık Fluid AMOLED olmaması. Normal bir AMOLED ile OnePlus 9RT’nin en büyük dezavantajı yeterince şeffaf olmaması. Alt çerçeve de 9R’den daha geniş ve yandan bakıldığında gökkuşağı efekti göze çarpıyor. Normal kullanım sırasında bu eksiklikleri bulmak zor olsa da genel olarak OnePlus 9RT’nin ekranı 9R’ye göre biraz geri kalmış durumda.
OnePlus 9RT İncelemesi: Performans, Karşılaştırma ve Oyun
OnePlus 9RT, Snapdragon 888+ kullanmaz, Snapdragon 888 ile birlikte gelir ve sistem AnTuTu’da 793506 Benchmark puanı, 5869 3DMARK puanı, Geekbench 5 tek çekirdekli 1124 ve çoklu ile en yeni Color OS 12 ile donatılmıştır. -çekirdek puanı 3330. Bu kez OnePlus, oyun içi dokunmatik örnekleme hızı 600Hz’e ulaşarak oyun deneyimini optimize etmeye odaklandı.
PUBG için 90 FPS kare hızı, baştan sona 90 FPS olmasa da tatmin edici, ancak ortalama 88 FPS çok iyi kabul ediliyor. OnePlus 9RT’nin bu sefer Genshin Impact ile resmi bir işbirliği de var, ancak optimize edilmiş Genshin Impact performansı, 40 fps’de hızla kilitlenen kare hızı ile düşündüğümüz kadar etkileyici görünmüyor. Açıkçası, OnePlus, yüksek kare hızlarından ziyade istikrar ve daha düşük oyun sıcaklıkları arıyor.
Bu sefer 9RT’nin yeni bir “Ultra sabit çerçeve modu” var. Başlangıçta kare hızının biraz daha yüksek olması dışında, açtığınızda performans kabaca aynıdır. Ancak kare hızındaki yumuşak düşüş, daha yüksek kare hızlarına sahip ancak bu stabiliteye sahip olmayan bazı telefonlardan daha iyi bir oyun deneyimi getiriyor. Görünüşe göre 9RT oyun konusunda biraz çaba sarf etmiş, bu yüzden oyun oynamayı seven kullanıcılar bu modeli değerlendirebilir.
OnePlus 9RT İncelemesi: Kameralar
OnePlus 9RT’ye yapılan en büyük yükseltme, kamerası olmalıdır. Ana kamera, IMX586’dan IMX766’ya yükseltildi ve bu, 9R’ye kıyasla tüm özelliklerde çok büyük bir gelişme. Mi 11 de aynı fiyat noktasında olduğu ve amiral gemisi bir sensöre sahip olduğu için karşılaştırma için model olarak Mi 11’i seçtik.
Ana Kamera
Gündüz performansı iyi, renkler muhteşem ama çok doygun değil, daha iyi görünecek. Dinamik aralık da iyidir. Geceleri IMX766’nın ne kadar harika olduğunu görebilirsiniz. Ayrıntıları hem vurgularda hem de gölgelerde görebilirsiniz. Pozlama süresini azaltabilen daha büyük tek piksel boyutuyla Mi 11’in süper yüksek piksel sayısı aslında karanlık ışıkta zarar görür. OnePlus 9RT’nin ana kamerasının birçok amiral gemisi telefonla aynı seviyede olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tek şikayet, görüntünün AI keskinliğini belirli bir dereceye kadar azaltmalarını diliyorum, bu da zaman zaman aşırı keskinleştirilebilir. Ana kamera ayrıca AI enterpolasyonu ile 100 megapiksel fotoğraflar çekebilen bir “HI-RES Modu” da ekler. Bununla birlikte, görüntünün netliğini pek artırmıyor ve Mi 11’deki gerçek 100 megapiksel fotoğrafın kalitesinden hala çok uzak.Ve bu modu kullanırsanız, son çekimin Otomatik modda çekilen fotoğraflar kadar iyi olmamasına neden olacak şekilde AI renk tonu da olmayabilir. Bu nedenle bu modun günlük olarak kullanılması önerilmez.
Ultra Geniş Kamera
Bir yükseltme olmasa da, ultra geniş kameradan hala çok etkilendim. Dinamik aralık mükemmel, özellikle vurguların kontrolü. Ultra Geniş Kamera büyük bir sensör boyutuna sahip olmasa da mükemmel algoritması ile OnePlus 9RT geceleri karanlık ışıkta doğru pozlamayı alıyor. Otomatik mod ayrıca gece görüşü algoritmasını da içerir, böylece otomatik modda ve düşük ışıkta gece modunda çektiğiniz fotoğraflar arasında bazı farklar görebilirsiniz. Bu kamerayı kullanmanın genel deneyimi mükemmel
Makro Kamera
2MP makro lensin performansı çoğu ekonomik telefonla aynıdır ve en yakın odaklama mesafesi aslında 4cm’dir. Görüntü kalitesi, ana kamerayla kırpmaya göre daha kötü, bu yüzden kamera kalitesi hakkında çok fazla ayrıntıya girmeyeceğiz.
Video kaydına gelince, 9RT’nin video çekme özelliği karşısında gerçekten şok oldum. Sadece ana ve ultra geniş açılı kameralar 4k 60FPS kaydını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda 4k 30FPS’de kayıt sırasında ana ve ultra geniş açılı kameralar arasında serbestçe geçiş yapabilirsiniz. Mi 11 dahil olmak üzere aynı fiyat aralığındaki birçok telefon bunu yapamaz. AI Highlight modu, videoları daha canlı renkler ve biraz dinamik aralık iyileştirme ile kaydetmenize olanak tanır. Ancak efekt önemli ölçüde geliştirilmediği ve yalnızca 1080P 30FPS video çekebildiğiniz için günlük kullanım için önerilmez.
Video çekimi karşılaştırması için yukarıda eklenen video incelememize göz atın.
OnePlus 9RT İncelemesi: Pil Ömrü ve Şarj
OnePlus 9RT, 65W’a kadar şarj gücünü destekler. Özel 65w şarj cihazı kutunun içindedir. %36’ya şarj olması beş dakika, %65’e on beş dakika ve %100’e tam olarak şarj olması yalnızca yarım saat sürer. Pil hala 4500 mAh ve her sahnenin güç tüketimi resimde gösterilmektedir.
Yarım saatlik Tiktok %5, yarım saatlik çevrimiçi video %5 civarında, iki oyun sırasıyla %10 ve %12 tüketiyor. Bu güç tüketimi bir Snapdragon 888 telefon için nispeten normal seviyede.
Peki OnePlus neden 9RT’yi piyasaya sürdü?
OnePlus 9, 9R ve 9RT’yi karşılaştırdıktan sonra aralarındaki en büyük farkın kamera olduğunu gördüm. OnePlus 9, üçünün en iyi kamerasına sahipken, 9R en ucuzudur. OnePlus 9RT, fiyat ve fotoğraf deneyimi açısından en iyi dengeye sahip telefon. Aslında kamerası da beklentilerimizi aşıyor.
Peki telefon hakkında ne düşünüyorsun?