Android HaberTelefonXiaomi

Xiaomi 48 Megapiksel Kameralı Telefon Çıkarıyor

Bugün Xiaomi’nin başkanı Lin Bin, Weibo’da şirketin 48MP’lik bir kamera ile yeni bir akıllı telefon hazırlıklarına başladığını açıkladı. Önümüzdeki sene Ocak ayında çıkabileceğini belirten başkan , telefonun MIUI 10 ile çıkacğını da ekledi.


Lin Bin sadece “Birkaç haftadır deniyorum, fena değil!” Diye kısa bir açıklama yaptı, ancak Xiaomi Mi MIX 3 ile aynı özelliklerde olacağı düşünülüyor.Bu haber telefonun sadece kamera güncellemesi ile geleceğini belirtir nitelikte. Görüntüden anlaşılan,, dikey kamera ile gelen, cam gövde, tümleşik ses düğmesi ve çift renkli flaşı ile yeni bir Xiaomi amiral gemisi olacak gibi görünüyor. 

Genel olarak piyasaya sürülen 48MP CMOS, Sony IMX586 ve Samsung ISOCELL Plus GM1’i içeriyor. IMX586’nın özellikleri arasında 1/2-inç sensör, piksel başına 0.8μm, dört pikselli sentez desteği ve 4K 90FPS’ye kadar video desteği bulunmaktadır. Samsung GM1 ayrıca bir 0.8μm birim ile geliyor ve dört piksel sentezini destekliyor. Duyarlılıklar 12MP piksele ve 1.6 µm’lik tek bir piksel boyutuna eşdeğerdir.

Xiaomi, Ocak 2019’dan itibaren SD855 7nm yongasını kullanması planlanan ilk üreticiler arasında yer alıyor ancak bu telefonun yeni Snapdragon 855’i kullanıp kullanamayacağı net değil.

Tercih Edilenler

Başa dön tuşu