Xiaomi, MIUI 11 için gelişmiş bir ekran kalibrasyon özelliğini test ediyor

Xiaomi’nin en son MIUI 11 versiyonu, amiral gemisinden, orta sınıf ve bütçeye uygun modellerine kadar çeşitli modellere ulaşmaya başladı. Yeni güncelleme, tamamen yeniden tasarlanmış bir arayüz, yeni bir yazı tipi, Her Zaman Açık Ekran ve çok daha fazlası dahil olmak üzere birkaç yeni özellik getiriyor. MIUI 11’in çalışmalarında yeni özellikler var gibi görünüyor. XDA Geliştiricileri tarafından yapılan yeni bir keşif, Çin teknoloji devinin özel ROM’da kullanıcılara cihazlarının ekranının görünümü üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak yeni bir gelişmiş ekran kalibrasyonu özelliğini test ettiğini gösteriyor.

Yeni gelişmiş ekran kalibrasyon kontrolleri, en son MIUI 11 koyu yapıda gizli ayarlar sayfasında keşfedildi. Yeni kontrollerle, Gelişmiş, Orijinal, P3 ve sRGB dahil olmak üzere mevcut dört seçenek arasından renk gamını seçme seçeneğine sahip olursunuz. RGB renk alanındaki Kırmızı, Yeşil ve Mavi renk düzeylerini ayrı ayrı kontrol etmek için kullanılabilen kaydırıcılar da vardır. HSV renk skalasında ki renk tonu, doygunluk ve değer, kontrast ve gama kontrollerinin yanı sıra kontrol kaydırıcılarını da bulunmakta.

Ayarlarda herhangi bir ayar değiştirirseniz, üstte canlı bir önizleme penceresi görünür ve alt taraftaki Değişiklikleri sil veya Varsayılanları geri yükle düğmelerini tıklamadığınız sürece tüm değişiklikler otomatik olarak kaydedilir.

Xiaomi’nin yeni ekran kontrollerini istikrarlı bir MIUI 11 yapısına ne zaman sunmayı planladığı veya hangi cihazların bu yeni özelliği alacağı konusunda henüz bir bilgi yok.

Exit mobile version