Şirketin üçüncü nesil Android One akıllı telefonu olan Xiaomi Mi A3 , şimdiye kadarki en ürkütücü telefonlar listesinde yer aldı. Piyasaya sürülmesinden bu yana, telefon, yazılımı nedeniyle tüm dünyadaki kullanıcılar tarafından eleştirildi. Daha da ilginç olan şey, Android 10 güncellemesini bir kez daha geri çekti (üçüncü kez) .
Xiaomi Mi A3 , Temmuz 2018’de uluslararası pazarlar için yeniden düzenlenen Mi CC9e olarak piyasaya sürüldü . MIUI yerine, Android One programı altında stok Android 9.0 Pie yazılımı ile birlikte gönderildi. Bu, üç yıl boyunca iki platform güncellemesi ve aylık güvenlik yaması alması gerektiği anlamına gelir.
Ancak şirket, cihaz için hatasız kararlı bir Android 10 güncellemesi sunmadı. Android One cihazlarının en son Android güncellemesini alan ilk cihazlardan biri olması gerekiyor. Aslında, cihazın Çinli varyantı Google’ın resmi olarak başlattığı gün Android 10 güncellemesini aldı.
Ancak şirketin en yeni nesil Android One cihazı olan Mi A3 hala 2018’den itibaren Android Pie çalıştırıyor. Buna ek olarak, şirket asla aylık güvenlik yamaları yayınlamadı ve üç kez bugüne kadar üç kez hatasız bir Android 10 güncellemesi yayınlamaya çalıştı ama boşa kürek çekti.
Xiaomi ilk Android 10 güncellemesini Şubat ayı sonlarında Mi A3 kullanıcılarına sundu ve hemen hatalar nedeniyle geri alındı . Bir kez daha, Mart ayı ortasında güncellemeyi yayınladı, ancak aynı hatalar takip etti. Son zamanlarda, 8 Nisan’da, Çinli akıllı telefon üreticisi güncellemeyi üçüncü kez yayınladı, maalesef, hatalar da kilitlenmeyi başardığı için şirket için ‘üçüncü kez geri aldı’.
Bu nedenle, Nisan 2020 güvenlik düzeltme eki ile en son Android 10 kararlı güncellemesi, Xiaomi müşteri hizmetleri yöneticisine göre geri alındı.
Her neyse, tüm kullanıcıların sorunla karşılaşmadığını belirtmek gerekir. Ancak yine de, Android 9 ile devam etmenizi ve yalnızca güvenlik yamalarını güncellemenizi ve Android 10 OTA bildiriminden kaçınmanızı öneririz.
Bunlar, Mi A3 kullanıcılarının Mi Topluluğu ve diğer platformlarda bildirdiği hatalardan / sorunlardan bazılarıdır.
- Rastgele yeniden başlatmalar
- Aşırı pil tüketimi
- Kamera gecikmesi
- Parmak izi sensörü sorunu
- Fotoğraf makinesi obtüratör sorunu (varsayılan olarak 1,4 sn’dir)
- Kullanıcı Arabirimi Gecikmesi
- Performans sorunu